مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان گفت: دانشآموز ما باید با الفبای گردشگری آشنا شود و بداند هرمزگان پرجاذبهترین استان در حوزه گردشگری دریایی کشور است و در نهایت بتواند آینده خود را با این دانستهها ترسیم کند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، محمد محسنی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان، عصر امروز در اولین نشست خبری در کمتر از یکماه از دریافت حکم انتصاب خویش، یکی از مهمترین مولفههای حوزه مدیریت میراث فرهنگی را فرهنگسازی دانست و گفت: سازمانهای همکار و جامعه هدف باید فرهنگ اجرای ماموریتهای این حوزه را داشته باشند که این فرهنگسازی با آموزش اتفاق میفتد. یکی از برنامههای اصلی ما برای آموزش فراگیر جامعه محصلین تحت عنوان «گام؛ گردشگری از مدرسه» است.
محسنی این طرح را نخستین طرح یکپارچه در استان هرمزگان خواند و افزود: امید داریم با همکاری مجموعههای مربوطه، تا پایان سال بخش عظیمی از مراکز آموزشی استان را زیر پوشش این آموزش همگانی قرار دهیم.
وی ضمن بیان اینکه طرح گام در مرحلهی تهیه و تدوین و مذاکرات اولیه است، گفت: پیشبینی میکنیم طی یک سال، آموزش گام را به پایان برسانیم. هدف این است که دانشآموز ابتدایی ما با الفبای گردشگری آشنا باشد و بداند هرمزگان پرجاذبهترین استان در حوزه گردشگری دریایی کشور است و در نهایت بتواند آینده خود را با این دانستهها ترسیم کند.
محسنی همچنین بر لزوم شناخت کامل سایر ادارات از حوزه ماموریت و کارکرد میراث فرهنگی برای همکاری مطلوب تاکید کرد و گفت: همزمان با اجرای طرح «گام»، برای کارکنان و مدارس، آموزش همراه با اهدای گواهی معتبر خواهیم داشت.
مدیر کل میراث فرهنگی استان ضمن تاکید بر لزوم تغییر رویکرد از سنتمحوری به هوشمندمحوری، از انتشار نرم افزار جامع اطلاع رسانی گردشگری هرمزگان در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: در این نرمافزار تمام زیرساختهای هرمزگان در حوزههای مختلفی مانند اماکن، آثار، رستورانها، مراکز خدماتی و بهطور کلی مایحتاج یک میهمان در استان معرفی و برآورده میکند.
وی روند تدوین سند «اطلس جامع گردشگری، صنایع دستی و میراث استان هرمزگان» به منظور جذب و همکاری با سرمایهگذاران را تشریح کرد و گفت: تصمیم داریم در این سند برای ده سال آینده نیازسنجی شود. برای سرمایه گذاران گردشگری، تسهیلات نیز در نظر گرفته شدهاست.
این مقام مسئول وجود نزدیک به ۴۰۰ اثر تاریخی در سطح استان هرمزگان را یک سرمایه عظیم فرهنگی خواند و گفت: واگذاری، احیا و بهره برداری سرمایهگذار، راهکار اصلی جبران کمبود بودجههای دولتی است و این امر بهصورت جدی به احیای ابنیه تاریخی کمک میکند. از سوی دیگر لازم به ذکر است که از ایجاد مجمع خیرین مرمت آثار استان نیز استقبال میکنیم.
محسنی در پایان صحبتهای خویش متذکر شد: متاسفانه صنایع دستی استان هرمزگان در فهرست اقلام صادراتی همچنان کُد ندارد. تعامل لازم با ارگانهایی مثل گمرک در دستور کار قرار دارد چرا که اقلام تولیدی صنایع دستی استان باید مستند به قانون شود.
رمجی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی در پایان نشست از برگزاری چند رویداد مهم تا پایان امسال خبر داد و گفت: نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع دستی ۱۸ تا ۲۱ بهمن و در تهران، جشنواره فجر صنایع دستی و نیز نمایشگاه صنایع دستی استان در ۲۵ الی ۲۹ بهمن و در بندرعباس، رویدادهای مهم پیش رو تا پایان امسال هستند.
پایان پیام/